Morelowy schab

0 (0 ocen)

Soczyste i aromatyczne mięso, doskonale smakuję na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 1,6 kg schabu
    120 g suszonych moreli
    1,5 łyżki majeranku
    3 ząbki czosnku
    sól i pieprz

Morelowy schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myję, osuszam. W środku wzdłuż robię długim nożem nacięcie w które wpycham morele. Schab nacieram solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Tak przygotowane mięso odkładam w chłodne miejsce na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
    Schab wkładam do rękawa do pieczenia układam w naczyniu żaroodpornym, piekę w 180 stopniach przez 100 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy