Potrawa ta jest szczególna, ponieważ bardzo smakuje dzieciom, małym łasuchom!
45 min
Składniki:
Ciasto :
Biszkopt według własnego przepisu
Masa :
2 saszetki budyniu
3/4 litra mleka (zamiast zalecanego całego litra)
masło (od 100-300 g w zależności od pożądanego efektu)
Dekoracja:
1Banan
draże kolorowe
różowy lukier
1 mała tabliczka czekolady
Motylkowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO :
Biszkopt pieczemy według własnych upodobań
MASA :
Gotujemy 1 szklankę mleka z 0,5 szkl. cukru. Budyń mieszamy w 0,5 szkl. mleka i lejemy na gotujące mleko. Po ostudzeniu zmiksuj z miękką poprzednio utartą margaryną.
Wykonanie:
Gotowy tort przeciąć na pół. Połówki odwrócić. W środku posmarować masą budyniową i zostawić trochę an wierzch. Bana kładziemy na środku, tak aby powstał "tułów" motylka. Dekorujemy drażami
Komentarze