Motylkowy tort

0 (0 ocen)

  • 45 min

Potrawa ta jest szczególna, ponieważ bardzo smakuje dzieciom, małym łasuchom!

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto :
    Biszkopt według własnego przepisu
    Masa :
    2 saszetki budyniu
    3/4 litra mleka (zamiast zalecanego całego litra)
    masło (od 100-300 g w zależności od pożądanego efektu)
    Dekoracja:
    1Banan
    draże kolorowe
    różowy lukier
    1 mała tabliczka czekolady

Motylkowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO :
    Biszkopt pieczemy według własnych upodobań

    MASA :
    Gotujemy 1 szklankę mleka z 0,5 szkl. cukru. Budyń mieszamy w 0,5 szkl. mleka i lejemy na gotujące mleko. Po ostudzeniu zmiksuj z miękką poprzednio utartą margaryną.

    Wykonanie:
    Gotowy tort przeciąć na pół. Połówki odwrócić. W środku posmarować masą budyniową i zostawić trochę an wierzch. Bana kładziemy na środku, tak aby powstał "tułów" motylka. Dekorujemy drażami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy