Motylek urodzinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Biszkopt:białka ubijamy,dodajemy cukier, cukier waniliowy i żółtka.Mieszamy z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia.Pieczemy w tortownicy(śr.28 cm) ok.30 min w temp.180* C.Studzimy, przekrawamy na trzy placki.
2.Masa:budyń gotujemy na mleku,studzimy.Miksujemy truskawki, rozpuszczamy galaretkę w 1/4 szkl. wody .Łączymy truskawki z galaretką, zostawiamy do lekkiego stężenia.Margarynę ucieramy z cukrem pudrem dodajemy chłodny budyń- odkładamy trochę masy na przybranie tortu.Do reszty dodajemy stężałe truskawki.Smarujemy placki.Kroimy tort na pół i odwracamy środki tortu na zewnątrz.Resztę masy barwimy żółtym barwnikiem, dekorujemy tort według uznania.Smacznego!
Komentarze