Mozzarella otulona płatkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

na śniadanie lub kolację

  • Łatwy

Składniki:

  • - mozzarella w bloku: 500 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - płatki kukurydziane około: 200 gramów
    - bułka tarta: 5 łyżek
    - chili w proszku: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - fix Knorr do dań chińskich: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - mąka do obtaczania: 100 gramów
    - olej do smażenia: 100 mililitrów

Mozzarella otulona płatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mozzarellę pokroić na plastry.
    Jajka rozbić i roztrzepać.
    Płatki, bułkę tartą, chili, sól, Fix i pieprz wymieszać.
    Na patelni rozgrzać oliwę.
    Ser obtaczać w mące, jajku a następnie w mieszance płatków z przyprawami.
    Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy