Mozzarella w zalewie

0 (0 ocen)

  • 8 godz.

Taka mozzarella ma inny smak , spróbować można.

  • 8 godz.

Składniki:

  • 800 g mozzarelli
    500 g pomidorów
    2 ząbki czosnku
    1 ostra czerwonej papryczki chili
    1 pęczek bazylii
    1 szklanka oliwy z oliwek
    sól
    pieprz

Mozzarella w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mozzarella w zalewie 1. Mozzarellę osączyłem, pokroiłem na plastry. Pomidory po umyciu, pokroiłem w grube plastry. Obrałem czosnek, pokroiłem w ćwiartki . Papryczkę chili oczyściłem , umyłem , usunąłem pestki i posiekałem. Opłukałem bazylię , oderwałem listki , osuszyłem.
    Mozzarellę, pomidory i bazylię ułożyłem warstwami w słoiku.
    Oliwę wymieszałem z chili , czosnkiem, solą i pieprzem. I tym zalałem mozzarellę. Przykryłem, odstawiłem na noc do naciągnięcia.
    Podałem ze świeżą bagietką , dekorując bazylią i papryczką chili.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy