Mrożone Ciasto Czekoladowe - konkurs_wigilijny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

polecam szczerze,ciasto zaskakujące gości swoim aromatem,bardzo podzielne

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło (1 kostka dobrego masła,lecz nie masełka): 20 dekagramów
    - czekolada pełnomleczna (3x po 100 gram): 3 opakowania
    - czekolada gorzka (2x po 100 gram): 2 opakowania
    - morele suszone: 15 dekagramów
    - duże jaja: 3 sztuki
    - biszkopty: 20 dekagramów
    - orzechy :nerkowce, włoskie, laskowe: 25 dekagramów

Mrożone ciasto czekoladowe - konkurs_wigilijny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mrożone Ciasto Czekoladowe -konkurs_wigilijny 1. Masło i czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (tzn. na parze), mieszając warzechą ciągle ,aż składniki się połączą,
    wtedy zestawić z ogniaodczekać 5 minut i po 5 minutach energicznie mieszając dodać całe jaja,
    następnie pokrojone grubo orzechy i morele pokrojone w grube paski,
    na końcu dodać estetycznie połamane na pół biszkopty.
    Całość ciasta tak wymieszać, aby czekoladowa masa pokryła wszystkie składniki, szczególnie biszkopty.
    Przełożyć ciasto do formy i wstawić na 12 godzin do lodówki.
    Wyciągać ciasto z lodówki i kroić bezpośrednio przed podaniem na wąskie plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy