Mrożone kostki owocowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealny sposób, aby nie marnowały się nam owoce, musy czy soki.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pojemniczki do mrożenia lodu
    Dowolne owoce, resztki soków czy wina lub szampana

Mrożone kostki owocowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mrożone kostki owocowe 1. Wszelkie owoce obrać, zmiksować i przełożyć do pojemniczków po lodach i zamrozić. Podobnie warto zamrozić resztki wina, szampana, soków a w przypadku małych dzieci często zostają papki owocowe, które najczęściej wyrzucamy, warto je zamrozić i potem dodać np. do kaszki. Zamrożone soki czy wino wykorzystamy do sosów mięsnych czy drinków.

Komentarze

Podobne przepisy