Super pomysł na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów, które zalegają w koszu z owocami :)
5 min
Składniki:
60 g drobnego cukru trzcinowego
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 małe opakowanie cukru wanilinowego
125 ml mleka
50 ml oleju
1 jajko
2 małe dojrzałe banany
50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej ( pokruszonej)
szczypta soli
płatki migdałów ( do posypania na wierzch)
3.Płynne składniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać.
4.Gotową masę przelać do formy wyłożonej papilotkami. Napełnić papilotki ciastem, posypać płatkami migdałowymi i piec w temperaturze 200ºC przez ok. 25 min.
5.Delektować się pysznym smakiem muffinków :) Są pysznie wilgotne i mocno bananowe :)
Komentarze