Muffinki bounty

0 (0 ocen)

  • 40 min

Robię te muffinki, gdy zostają mi w lodówce same białka jaj. To świetny sposób na ich wykorzystanie.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 8-10 sztuk:
    ciemne ciasto:
    • niecała szklanka mąki
    • ¼ szklanki kakao
    • jajko
    • ½ szklanki cukru
    • ½ łyżeczki sody
    • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    • szczypta soli
    • ¼ szklanki jogurtu naturalnego
    • ¼ szklanki ciepłej wody
    • łyżka oleju
    wkładka kokosowa:
    • 2 białka
    • ¼ szklanki cukru (może być puder)
    • szklanka wiórków kokosowych

Muffinki bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciemne ciasto zmiksować. Białka jaj ubić z cukrem. Wymieszać delikatnie z wiórkami. Do foremek nakładać 1 łyżkę ciemnego ciasta, na to 1 łyżka białej masy i na wierzch znów łyżka ciemnego ciasta. Piec do tzw. suchego patyczka, ok. 20 minut w temperaturze 180°.

Komentarze

Podobne przepisy