Muffinki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy razem w misce wszystkie suche składniki tj. mąkę, cukier, cukier waniliowy, kakao, sodę i proszek do pieczenia.
2.W drugiej misce mieszamy mokre składniki: razem jajka z mlekiem i dodajemy powoli ciepłe roztopione uprzednio masło.
3.Łączymy w całość wymieszane suche składniki ze składnikami mokrymi. Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę czekoladę. Całość dokładnie mieszamy.
4.Wkładamy do papierowych foremek (papilotek) ciasto ok. 2/3 wysokości foremki.
Pieczemy w temp. 180 stopni ok 20-25 min. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić jeszcze na 5 min w piekarniku.
Porady
Po wystygnięciu podawać oprószone cukrem pudrem lub polane polewą czekoladową.
Komentarze