Muffinki jajeczne z wieprzowiną i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę pokroić na 2 plastry i natrzeć pieprzem, papryką i ziołami. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa, dodać posiekaną cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, około 2 godzin.
2.Mięso rozdrobnić widelcem, selera zetrzeć na drobnej tarce. Całe jajka ubić na puch, dodać jogurt, posolić, popieprzyć, zmiksować, dodać mięso i selera, wymieszać i nakładać do papilotek. Mi wyszło 9. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (termoobieg) na 25 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Zajadać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)
Komentarze