Piekąc drobne słodkie przekąski mam na uwadze upodobania smakowe moich bliskich. Odkryłam zupełnie nowy sposób na muffinki. Smakowicie czarują swoim wyglądem, a każdy kawałek jest po prostu wyśmienity.
Muffinki limonkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto biszkoptowe: jajka ubij z cukrem na puszystą, jasną masę.
Dodaj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Masę wyłóż do 1/3
wysokości foremek na muffinki. Piecz około 10 minut w temp. 170 stopni.
2.Masa: żelatynę rozpuść w kilku łyżkach gorącej wody.
Tężejącą dodaj do mleka zagęszczonego i wyłóż na przestudzone spody
biszkoptowe. Wstaw na 30 minut do lodówki.
3.Galaretka: rozpuszczoną w kilku łyżkach wody żelatynę dodaj do soku
i wylej na muffinki. Schłodź ponownie w lodówce.
Komentarze