Muffinki podwójnie kawowe

0 (0 ocen)

Jedne z moich ulubionych

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    ¾ szklanki cukru
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
    100ml oleju
    1 jajko
    3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzone w 3 łyżkach wody
    5 łyżek cappuccino o dowolnym smaku (w proszku)

Muffinki podwójnie kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym naczyniu umieszczany składniki suche czyli: mąkę, cukier, proszek do pieczenia. W drugim naczyniu umieszczamy składniki mokre: mleko, olej, jajko. Mokre składniki wlewamy do suchych i wszystko ze sobą dokładnie mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu dzielimy ciasto na 2 części. Do jednej dodajemy proszek kawy cappuccino o dowolnym smaku. Do drugiej części dodajemy wystudzoną - kawę rozpuszczalną zaparzoną w 3 łyżkach wody. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasta wkładamy do papilotek. Pieczemy w 200*C przez ok. 20 minut.

Komentarze

Podobne przepisy