Muffinki truskawkowe z kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednym naczyniu połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek, sodę, sól. W drugim składniki mokre: jajka, mleko, olej. Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i wymieszać, do połączenia się składników.
2.Składniki na kruszonkę połączyć. Włożyć na pół godziny do zamrażalki.
3.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ustawić silikonowe foremki. Do każdej nałożyć łyżkę ciasta, położyć odmrożoną, osaczoną z soku truskawkę i ponownie nałożyć 2 płaskie łyżki ciasta ( na ok.2/3 wys.)Posypać po wierzchu kruszonką.
4.Muffinki piec 20 min w temp.170 st.do zrumienienia kruszonki.
Komentarze