Muffinki z cukinią i jagodami giji

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i zdrowe muffinki.

  • 30 min

Składniki:


  • 1 szklanka startej cukinii
    1 szklanka wiórków kokosowych
    1/2 szklanki brązowego cukru
    1 łyżeczka sody
    1/3 szklanki oleju
    1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżki jagód goji
    3/5 szklanki mleka
    1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego

Muffinki z cukinią i jagodami giji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki wymieszać w sporej misce (czyli mąkę, cukier, sodę, wiórki).
    Mokre składniki (cukinię, olej, mleko, ekstrakt) wymieszać osobno. Mokre składniki dodać do suchych, wymieszać łyżką, niezbyt długo i dokładnie.
    Ciastem napełnić foremki muffinkowe do 3/4 wysokości (mogą być silikonowe lub klasyczne, wyłożone papierowymi papilotkami).
    Piec w 180'C około 20 minut, do suchego patyczka.
    Gotowe można polukrować, polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy