Muffinki z jagodami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Co tu dużo pisać - trzeba spróbować i tyle.Pyszne, słodkie i wilgotne babeczki. Zamiast mleka dałam jogurt naturalny.Proporcje na 12 sztuk

  • 45 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    pół szklanki cukru
    2 jajka
    200 g jogurtu naturalnego
    75 g roztopionego masła
    cukier waniliowy/esencja waniliowa
    jagody

Muffinki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz jagód wymieszać w dużej misce.
    Na końcu dodać jagody (zostawić trochę do posypania wierzchu) delikatnie wmieszać.
    Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości, posypać resztą jagódek.
    Piec w temperaturze 180 stopni, jakieś 25 minut.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy