Muffinki z kulkami orzechowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysta masę, dodać ostudzoną, roztopioną margarynę, dodać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. W osobnej misce połączyć orzechy z cukrem, proszkiem do pieczenia i śmietaną. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Formę do babeczek wyłoćyć papierowymi foremkami do mufinków. Na dno każdej foremki dać po 1-2 łyżek ciasta (zależy od wielkości foremki), następnie włożyć jedną kulkę i przykryć 1 łyżką ciasta. Robić tak do skończenia składników.Powidło śliwkowe przełożyć do szprycy, rękawa cukierniczego bądź jak ktoś nie ma to do woreczka i wycisnąć powidło na jeszcze surowa babeczkę robiąc jakiś wzór. Posypać posiekanymi orzechami. Babeczki piec ok.25-30 min w 180 stopniach.
Komentarze