Muffinki z sokiem jabłkowym

0 (0 ocen)

Muffinki to mała słodkość którą wszyscy bardzo lubią.

Składniki:

  • używałam szklanki o pojemności 200 ml
    2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    3 łyzeczki proszku do pieczenia
    1 szczypta soli
    3/4 szklanki soku jabłkowo miętowego
    1/3 szklanki oleju
    1 jajko
    1 łyżeczka cynamonu
    dodatkowo;
    2 jabłka

Muffinki z sokiem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrac i pokroić w większą kostkę.
    Mąkę przesiać i na sucho wymieszać z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
    Jajko wbić do większej miski, dodać do niego niego sok jabłkowy i olej lekko ubić trzepaczką do mokrych składników dodać suche i wymieszać przy pomocy łyżki na koniec dodać pokrojone jabłka i wymieszać.
    Ciastem napełnić do 3/4 wysokości przygotowane foremki do muffin i piec w temp. 200st około 20 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy