Muffinkowe jagodzianki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rewelacyjne muffinki - intensywnie jagodowe

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 – 2 szklanki jagód
    3 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    3 jajka
    330ml jogurtu greckiego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Muffinkowe jagodzianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier -miksujemy dość długo, aby całość dobrze ubić. Następnie dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jogurt grecki (może też być kwaśna, gęsta śmietana) i miksujemy. Następnie dodajemy jagody (powinny być suche) i bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Tak przygotowane ciasto muffinkowe z jagodami nakładamy do silikonowych foremek na ok 3/4 ich wysokości. Pieczemy pół godziny w temperaturze 180*.

Komentarze

Podobne przepisy