Muffinkowy schab z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zamiast bawić się w zawijanie roladek, proponuję użycia form do muffin.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • ½ kg pieczarek
    • 2 serki topione Hochland
    • Pieprz
    • Sól
    • 10 dag szynki
    • Olej do smażenia

Muffinkowy schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą.
    Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pzryprawy 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • serki 3. Kiedy pieczarki są już dobre dodajemy serki i prużymy do chwili rozpuszczenia.
  • muffinki 4. Schab umieszczamy w formach do muffinek.
  • szynka 5. W każdy otwór wkładamy po kawałku szynki.
  • farsz 6. Następnie napełniamy farszem z pieczarek.
  • schab 7. Dokładnie zwijamy mięso.
  • pieczemy 8. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
  • muffiny 9. Muffiny gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy