Muffiny czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Nagrzać piekarnik do 190 stopni
2. Formę do muffin'ów wyłożyć papierowymi papilotkami
3. W pierwszej misce wymieszać trzepaczką 'mokre' składniki: jogurt, masło, miód, jajka,aromat migdałowy
4. W drugiej misce wymieszać dokładnie 'suche' składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sodę i kakao
5. Delikatnie wsypać zawartość 'suchej' miski do 'mokrej' ciągle mieszając trzepaczką, aż powstanie gęsta, gładka masa
6. Do ciasta dodać 1 czekoladę połamaną w małe kawałki - wymieszać dokładnie całość.
7. Wypełnić foremki ciastem. Do formy z płytkimi dołkami wkładać po 1 solidnej łyżce, do formy z głębokimi dołkami - 2 łyżki.
8.Po wyjęciu z piekarnika można posypać cukrem pudrem:)
Komentarze