Muffiny czekoladowe z dodatkiem brzoskwiń

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Łatwe w przygotowaniu mocno czekoladowe muffinki z dodatkiem niespodzianki w środku konfitury brzoskwiniowej.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 20 dag margaryny
    - 15 dag cukru
    - 20 g kakao
    - 3 jajka
    - 150 ml mleka
    - 40 dag mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    - konfitura brzoskwiniowa
    - polewa czekoladowa

Muffiny czekoladowe z dodatkiem brzoskwiń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta 1. W garnku rozpuszczamy margarynę z dodatkiem cukru i kakao - odkładamy do ostudzenia. Rozbijamy jajka do miski, wlewamy mleko i mieszamy, następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • Wlewamy masę czekoladową 2. Na koniec do przygotowanego ciasta wlewamy ostudzoną margarynę ze składnikami - dokładnie łączymy.
  • Nakładamy konfiturę 3. Przygotowane ciasto przekładamy po łyżce do foremki kładziemy odrobinę konfitury i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180. Upieczone ostudzone polewamy polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy