Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Muffiny jabłkowo-migdałowe
0
(0 ocen)
natalieb88
wilgotne, puszyste i bardzo proste do zrobienia.
Składniki:
2 jajka
2 jabłka
250 g mąki pszennej
100 g roztopionego masła
125 ml mleka
50 g mielonych migdałów
2 łyżki cynamonu
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1 łyżeczka sody oczyszczonej
150 g brązowego cukru
2 łyżki miodu
płatki migdałów do posypania
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Muffiny jabłkowo-migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Jabłka obieramy, oczyszczamy i ścieramy na tarce.
2.
Suche składniki (mąka, cukier, cynamon, proszek, soda i migdały mielone) mieszamy dokładnie w misce.
3.
Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z roztrzepanymi jajkami i mlekiem.
4.
Do suchych składników dodajemy mokre+ starte jabłka +miód (jeśli ciasto będzie za gęste to można dodać odrobinę mleka).
5.
Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami i wlewamy ciasto (trochę więcej niż 3/4 wysokości). Posypujemy płatkami migdałów.
6.
Pieczemy w piekarniku uprzednio nagrzanym do 190 stopni przez 25 minut lub do suchego patyczka.
Komentarze
Podobne przepisy
4.47
(188 ocen)
4.47
(188 ocen)
Muffiny migdałowe
bo-zycie-ma-smak
Przepyszne! Z wierzchu chrupiące, delikatne w środku :)No i te migdały!Jak każde muffiny, robi się je szybko. Pięknie wyrastają, dobrze smakują :)
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Muffiny jabłkowo - marchewkowe
weronia1991
Babeczki powstały na bazie mąki owsianej. Do ciasta dodałam także rodzynki a całość posypałam odrobiną sezamu. Dodatek cynamonu nadaje muffinom jesiennego klimatu.
40 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Muffiny czekoladowo - migdałowe
Żona Monika
Muffiny czekoladowo-migdałowe.
45 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Muffiny jabłkowo-limonkowe
trufelkowo
Szybkie w przygotowaniu, delikatne w smaku, wilgotne.
20 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Muffiny jabłkowo-cynamonowe
aniak
Muffiny bardzo często u nas goszczą, bo cała rodzina je uwielbia. Zawsze się staram wymyślić nowy smak.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Muffiny migdałowe z kulą śnieżną
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pyszne babeczki z mąką migdałową, które nie zawierają jajek. Są niezwykle wilgotne i aromatyczne. Przy pomocy żelatyny zrobiłam bardzo prostą a efektowną ozdobę imitującą kulę śnieżną.
1 godz. 30 min
Komentarze