Muffiny kwiaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Do misy miksera wbić jajka, dodać mleko i olej miksować na małych obrotach około 2 minuty.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, cukrem pudrem, zmielonymi orzechami laskowymi, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Nie przerywając miksowania wsypujemy stopniowo po 1 łyżce suche składniki. Tak przygotowaną masę przekładamy do papierowych bądź sylikonowych papilotek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185st.C na około 17-19 minut. Studzimy.
2.Krem:
Śmietanę ubijamy na sztywny krem z cukrem pudrem i fixem. Krem dzielimy na 5 części do każdej dodajemy inny barwnik (czerwony, różowy, niebieski, żółty i brązowy). Przygotowujemy również 5 rękawów cukierniczych z różnymi końcówkami które napełniamy przygotowanymi kremami i tworzymy na mufinkach różnorodne kwiatki.
Komentarze