Muffiny migdałowo- wiśniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do jednej miski dajemy 2 całe jajka , 1/2 szklanki oleju i 1 szklankę mleka - mieszamy ubijaczką. Do drugiej miski dodajemy 1 szklankę tartych migdałów, 1 szklankę mąki, 1/2 łyżeczki sody i 1 łyżeczkę proszku. dodajemy cukier zwykły - mieszamy. Łączymy zawartość dwóch misek - lekko mieszamy łyżką - nie mikserem.
2.Z wiśni usuwamy pestki. Do papilotek dajemy 1 łyżkę ciasta na to wiśnię lub 2 szt i znów łyżkę ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min. Robimy lukier mieszając barwnik lub sok z wiśni z cukrem pudrem - lukrujemy zimne ciastka.
Komentarze