Muffiny w trzech odsłonach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z białek ubijamy pianę. Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do wystygnięcia. Do masła dodajemy przesianą mąkę proszek do pieczenia, żółtka, cukier, całość miksujemy. Do masy dodajemy ubitą pianę i delikatnie łączymy drewnianą szpatułką. Ciasto dzielimy na 3 części. Do 1 części dodajemy kakao, do 2 mak, 3 bez zmian. Nakładamy ciasto do foremek na muffiny. Ciasto, które zostało bez dodatków nakładamy łyżeczką. Nakładamy trochę ciasta na spód, potem kładziemy powidła i przykrywamy znów ciastem. Pieczemy w 180 C przez ok. 30 min.
Porady
Ciasto nakładamy do foremek do połowy wysokości, alby podczas rośnięcia masa nie wypłynęła.
Dodatki, składniki sypkie możemy zmieniać wedle uznania.
Komentarze