Szybkie w przygotowaniu, dlatego jeśli spodziewacie się nagłych gości to te muffiny będą idealne. Słodycz ciasta i ziaren granata, przełamana sokiem z cytryny.
Muffiny z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
1. Składniki mokre umieścić w misce i wymieszać trzepaczką, gdy składniki się połączą to dodać wszystkie składniki suche. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać ziarna granata i wymieszać.
2. Foremki silikonowe napełnić ciastem (2/3 foremki). Piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
KREM
1. Mascarpone i cukier puder umieścić w misce robota. Wymieszać, następnie dodać sok z cytryny i zamieszać. Krem przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną tylką.
2. Ostudzone muffiny ozdobić kremem i posypać granatem.
Komentarze