Murzynkowiec

0 (0 ocen)

  • 1 min

Pyszne ciasto dla małych i dużych smakoszy

  • 1 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    0,5 szkl. cukru
    0,5 szkl. mąki pszennej
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka kakao
    Masa:
    0,5 l śmietany 36%
    1 opakowanie gotowego kremu ajerkoniakowego w proszku
    1 opakowanie murzynków
    Dodatkowo:
    1 tabliczka mlecznej czekolady

Murzynkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubic na sztywno, dodac cukier. Mąkę wymieszac z proszkiem do pieczenia i kakao, dodac do białek i delikatnie wymieszac. Wyłożyc na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (wym. ok. 25x36) i piec w 180 stopniach ok. 25 min. Wystudzic
    Masa:
    Od murzynków odłączyc wafelkowe spody i poustawiac je na ostudzonym biszkopcie. Śmietanę ubic na sztywno i dodac krem ajerkoniakowy. Połączyc. Krem rozsmarowac pomiędzy murzynkami (najłatwiej zrobic to szprycą). Wierzch posypac statrą czekoladą>

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy