Murzyńskie pierogi z malinami

0 (0 ocen)

Zaskakujące bo z dodatkiem kakaa. Wyglądają jak prawdziwe murzynki a w rzeczywistości smakują bosko.

Składniki:

  • Ciasto:

    3szkl. mąki pszennej

    1szkl. Gorącej wody

    1łyżka oleju

    5łyżek kakao



    Nadzienie:

    350g malin

    100g białej czekolady

    2łyżki mąki ziemniaczanej



    Mus:

    300g malin

    1/3szkl. cukru


    Do dekoracji:

    Bita śmietana

    mięta

Murzyńskie pierogi z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić na 15min.
  • 2. Nadzienie: Czekoladę pokroić w drobną kostkę i wymieszać razem z zmiksowanymi malinami i mąką ziemniaczaną.
  • 3. Ciasto cienko rozwałkować, podsypując mąką-za pomocą szklanki wykroić krążki. Nakładać po łyżeczce nadzienia i formować pierogi, dokładnie sklejając boki.
  • 4. Mus: Maliny miksujemy razem z cukrem.
  • 5. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek, gotować przez 2min. Od chwili wypłynięcia. Polać musem. Udekorować wg uznania.

Komentarze

Podobne przepisy