Mus brzoskwiniowy z miodem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny mus brzoskwiniowy słodzony miodem. Mus brzoskwiniowy z miodem jest bardzo aromatyczny i delikatny w smaku. Będzie pysznym dodatkiem do jogurtu lub deserów zimą.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,2 kg brzoskwiń
    2 łyżki soku z cytryny
    4 łyżki miodu

Mus brzoskwiniowy z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie myjemy a następnie przelewamy gorącą wodą. Każdą brzoskwinię obieramy ze skórki i ścieramy na tarce jarzynowej a pestkę wyrzucamy. Do startych brzoskwiń dodajemy sok z cytryny i blendujemy. Przelewamy mus do garnka, dodajemy miód i gotujemy na małym ogniu przez ok. 20 minut. Mieszamy od czasu do czasu. Gorący mus przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy przez 20 minut.
    Z podanych składników wychodzą 4 słoiki po 180 ml.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy