Mus czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

puszysty mus czekoladowy

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 100 ml śmietanki
    250 g ciemnej czekolady
    6 białek
    1 łyżka cukru
    2 duże jajka
    kremówka do dekoracji
    konfitura wiśniowa

Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę zagotować.
  • 2. Czekoladę połamaną stopić nad parą, dodać śmietanę, odstawić.
  • 3. Białka ubić z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać żółtka. Połowę piany dodać do czekolady i delikatnie mieszać trzepaczką. Dodać resztę piany i ostrożnie wymieszać.
  • 4. Przelać do salaterek. Włożyć do lodówki.
  • 5. Ubić śmietanę i udekorować desery, podać z konfiturą wisniową

Porady

można podać ze skórką pomarańczową

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy