Mus czekoladowy z aquafaby

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakuje obłędnie i choć nie jest na bitej śmietanie, to wcale tego nie czuć :D

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 160 g wody z ciecierzycy, ze słoika 540 g
    1 tabliczka czekolady deserowej
    1 banan
    1-2 łyżki erytrolu
    20 g pistacji

Mus czekoladowy z aquafaby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, przestudzić. Wodę z ciecierzycy ubić na puszystą pianę z dodatkiem erytrolu, dodać wystudzoną czekoladę i rozgniecionego banana. Zmiksować do połączenia składników. Mus przełożyć do 2 szklanek i posypać posiekanymi pistacjami. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy