Mus czekoladowy z awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mus czekoladowy na bazie awokado, miodu, kakao oraz orzechów włoskich. Zdrowy i prosty w przyrządzaniu deser.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    1 - 2 łyżki gorzkiego kakao
    2-3 łyżki miodu
    2 - 3 łyżki mleka
    2 - 3 łyżki startej czekolady gorzkiej
    Sok z cytryny
    Garść orzechów włoskich lub innych ulubionych
    Opcjonalnie szczypta soli morskiej

Mus czekoladowy z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Awokado kroimy na pół i wydrążamy miąższ.

    2. Przekładamy awokado do naczynia blendera i miksujemy z gorzkim kakao, miodem, mlekiem, startą gorzką czekoladą oraz orzechami włoskimi.

    3. Dodajemy sok z cytryny.

    4. Podajemy od razu lub najlepiej schłodzić w lodówce.

    5. 0pcjonalnie możemy dodać szczyptę soli morskiej aby podkreślić smak.

    6. Awokado można rozgnieść widelcem i dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy