Mus czekoladowy z chili tylko na święto czekolady

0 (0 ocen)

  • 50 min

Takie święto trzeba uczcić i bez czekolady nie wypada dzisiaj funkcjonować. Jak każdy wie, czekolada poprawia nastrój i daje solidnego kopa. Dlatego i u mnie dzisiaj coś czekoladowego. Tym razem i na pikantnie. Jesteście ciekawi? Zapraszam po przepis!

  • 50 min

Składniki:

  • * tabliczka mlecznej czekolady
    * 200 ml kremówki
    * jajko
    * cukier waniliowy
    * szczypta chili
    * 2 łyżki cukru trzcinowego

Mus czekoladowy z chili tylko na święto czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ubić z cukrem nad kąpielą wodną na kogel mogel. Kremówkę ubić na sztywno, czekoladę rozpuścić i przyprawić chili. Kremówkę wymieszać z przestudzoną czekoladą i koglem. Przełożyć do pucharków i dowolnie ozdobić. U mnie posypka z orzechów, kakao i czekolady.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy