Mus czekoladowy z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lekki i delikatny. Kasza nie jest wyczuwalna. Świetny jako deser dla dzieci.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej,
    180 g jogurtu naturalnego gęstego,
    350 ml mleka,
    140 g czekolady gorzkiej,
    2 łyżki miodu

Mus czekoladowy z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. W misie blendera umieścić połamaną czekoladę, mleko, jogurt i miód. Wsypujemy gorącą kaszę. Miksujemy ok 3 minut do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do pucharków i odstawiamy do wystudzenia. Potem przykrywamy folią i chłodzimy ok 3 godzin w lodówce. Mus można pospać startą czekoladą i udekorować listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy