Mus jogurtowo – śmietanowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Mus jogurtowo – śmietanowy

  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawek: 450 gramów
    - cukru pudru: 4 łyżki
    - jogurtu naturalnego: 1 szklanka
    - słodkiej śmietanki: 0.5 szklanki
    - żelatyny spożywczej: 2 łyżki
    - mlecznej (lub gorzkiej czekolady): 50 gramów

Mus jogurtowo – śmietanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić , rozsmarować na blasze lub na szklanej desce. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.
  • 2. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, kilka odłożyć. Resztę zmiksować z jogurtem, śmietanką i cukrem pudrem. Dodać zimną żelatynę uprzednio rozpuszczoną w 4 łyżkach wrzącej wody. Mus rozlać do pucharków lub szklanek. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać udekorowany wiórkami z czekolady i resztą truskawek.

Komentarze

Podobne przepisy