Mus "Perski wiatr"

0 (0 ocen)

Mus "Perski wiatr".

Składniki:

  • 3 jabłka
    2 białka
    3-4 łyżki cukru
    2 łyżki dżemu z limonki lub moreli
    winogrona, maliny do przybrania
    sok z cytryny

Mus "perski wiatr" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć ,obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
    Włożyć do rondelka, wlać łyżkę wody, dodać 2 łyżki cukru i dusić ,aż jabłka będą się rozpadać.
    Gorące zmiksować i wymieszać z dżemem z limonki lub moreli.
    Z białek ubić pianę dodając pod koniec 1-2 łyżki cukru i przecier jabłkowy.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Wyłożyć gorący mus na talerz lub miseczki i udekorować malinami i winogronami.
    Mus schłodzony jest również smaczny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy