Mus truskawkowo-malinowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Na upalny dzień bardzo pasuje.

  • 20 min

Składniki:

  • truskawki świeże 300 g
    galaretka malinowa na 500 ml
    woda 250 ml
    herbatniki pełnoziarniste 1-2 sztuki

Mus truskawkowo-malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania
    Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, studzimy.
    Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki i blendujemy .
    Do chłodnej galaretki dodajemy truskawki, mieszamy i wstawiamy do lodówki. Czynność mieszania powtarzamy jeszcze kilka razy i gdy mus zaczyna tężeć przekładamy go do foremek. Czekamy do całkowitego stężenia.
    Mus przykryty pokrywką można zmrozić w zamrażarce.
    Na dno każdej foremki możemy pokruszyć trochę herbatnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy