Mus truskawkowy z mascarpone i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mus truskawkowy z białą czekoladą i mascarpone to pyszny kremowy i prosty do zrobienia deser. W sam raz na rozpoczęcie sezonu truskawkowego.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 300g truskawek
    75g białej czekolady
    125g mascarpone
    1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach gorącej wody

Mus truskawkowy z mascarpone i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i obrane truskawki wrzucamy do blendera i miksujemy.
  • 2. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Do truskawek dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładko.
  • 3. Przelewamy do szklanych naczyń, wstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem dekorujemy truskawkami i białą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy