Mus z awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min

Świetny do grillowanych białych ryb, skorupiaków czy mięsa.Urozmaici porannego tosta czy kanapkę z szynką.Idealny również jako dip do nachos!

  • 10 min

Składniki:

  • Mus z awokado

    1 dojrzałe awokado
    1/2 pęczka zielonej pietruszki
    3 suszone pomidory + łyżeczka oleju ze słoiczka z pomidorami
    2 łyżeczki koziego twarożku
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    świeżo mielony pieprz kolorowy


Mus z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mus z awokado 1. Awokado umyć, osuszyć, przeciąć na pół , usunąć pestkę. Łyżką wydrążyć miąższ i przełożyć do blendera. Do blendera wrzucić wszystkie składniki i miksować do uzyskania gładkiego musu. Doprawić do smaku świeżo zmielonym kolorowym pieprzem

Komentarze

Podobne przepisy