Musli z galaretką

0 (0 ocen)

Deser nie jest mocno słodki, w sam raz na podwieczorek.

Składniki:

  • 2 białe czekolady,
    5 dag margaryny,
    10 sztuk ziaren kakaowca,
    4 łyżki płatków migdałowych,
    szkl. musli,
    paczka herbatników,
    3 czubate łyżki cukru,
    dowolna galaretka.

Musli z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić, dodać cukier i połamane czekolady. Ziarna kakaowca i płatki migdałowe drobno pokroić, herbatniki pokruszyć. Zmieszać z musli. Dodać do rozpuszczonej masy. Dobrze wymieszać, przełożyć do pucharków.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 1/2l gorącej wody, ostudzić, zalać musli. Odstawić do całkowitego stężenia.

Komentarze

Podobne przepisy