Muszelki z łososiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam tą przystawkę. Robi się szybko, nie jest pracochłonna i na każdą okazję. Można podawać jako propozycję na kolację.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie łososia wędzonego ok. 150g
    1 opakowanie makaronu muszle
    200g twarogu białego półtłustego
    3-4 łyżki jogurtu greckiego
    1 mała świeża papryka czerwona
    kilka oliwek zielonych
    szczypiorek
    koperek
    pieprz kolorowy

Muszelki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy.
    Odcedzamy i studzimy.
    Do miski przekładamy ser, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną, pokrojone oliwki i posiekany szczypiorek, na koniec jogurt i pieprz (nie solimy, ponieważ łosoś sam w sobie jest słony). Mieszamy.
    Przyrządzoną pastą nadziewamy muszle. Na wierzch kładziemy ruloniki zrobione z łososia lub kroimy w paseczki.
    Ozdabiamy koperkiem.

    SMACZNEGO!!!

Komentarze

Podobne przepisy