Muszle z nadzieniem serowo - cebulowym

0 (0 ocen)

Pyszna przystawka, którą możemy przyszykować wcześniej, a tuż przed przyjściem gości włożyć do piekarnika.

Składniki:

  • 14 dużych muszli makaronowych
    200 g twarogu półtłustego
    4 średnie cebule
    5 ząbków czosnku
    3 łyżki oleju
    łyżka masła
    sól i pieprz do smaku

Muszle z nadzieniem serowo - cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo.
    Cebulę i czosnek kroimy w kostkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego cebulę, solimy. Smażymy na rumiano, następnie dodajemy czosnek, smażymy jeszcze chwilę.
    Ściągamy z ognia.
  • 2. Do miski wkładamy twaróg, dodajemy do niego połowę przesmażonej cebuli z czosnkiem. Mieszamy. Doprawiamy dość pikantnie solą i pieprzem.
    Każdą muszlę napełniamy farszem serowym a następnie na górę nakładamy po pół łyżeczki pozostałej przesmażonej cebuli.
  • muszle z nadzieniem 3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Na każdą muszlę dodatkowo dajemy po odrobinie masła.
  • 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy