Muszle z nadzieniem serowo - cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muszle gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo.
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego cebulę, solimy. Smażymy na rumiano, następnie dodajemy czosnek, smażymy jeszcze chwilę.
Ściągamy z ognia.
2.Do miski wkładamy twaróg, dodajemy do niego połowę przesmażonej cebuli z czosnkiem. Mieszamy. Doprawiamy dość pikantnie solą i pieprzem.
Każdą muszlę napełniamy farszem serowym a następnie na górę nakładamy po pół łyżeczki pozostałej przesmażonej cebuli.
3.Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Na każdą muszlę dodatkowo dajemy po odrobinie masła.
4.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy ok. 15 minut.
Komentarze