250g makaronu muszelki
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
kilka pieczarek
1 średnia cebula
kilka pomidorków koktajlowych
trochę wody
łyżka keczupu
łyżka śmietany
szczypiorek
Muszle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, pieczarki pokroić w plastry. Dodać do cebuli. Smażyć na małym ogniu około 5 min. Pomidorki sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki. Dodać do pieczarek i cebuli,a następnie tuńczyka. Wlać trochę wody i dusić na małym ogniu. Doprawić sola i pieprzem. Dodać po łyżce keczupu i śmietany. Wymieszać. W między czasie ugotować makaron. Wymieszać go z sosem. Posypać szczypiorkiem.
Porady
można podać makaron polany sosem, nie trzeba mieszać wcześniej - wersja jak na zdjęciu.
Komentarze