Musztardowe schabowe w panierce z chleba razowego

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiąca panierka kryje soczysty kawałek schabu, a musztarda, podkreśla i uzupełnia smak mięsa.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 plastry schabu
    jajko
    łyżeczka musztardy sarepskiej lub dijon
    sól
    pieprz
    5 kromek suchego chleba razowego, rozkruszonego na panierkę
    olej rzepakowy do smażenia

Musztardowe schabowe w panierce z chleba razowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy z musztardą.

    Kotlety panierujemy w jajku z musztardą, a następnie w okruchach chleba. Smażymy na rumiano na oleju rzepakowym. Podajemy z ulubioną sałatką i tłuczonymi ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy