Musztardowo-miodowy mostek wieprzowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób

Smaczna mięsna propozycja na mostki wieprzowe dla moich gości.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • ok. 900 g mostek wieprzowy
    50 ml sos sojowy
    1 łyżka miód gryczany
    2 łyżki musztarda rosyjska
    1 łyżka słodka papryka czerwona
    sól, pieprz mielony
    2 łyżki oleju
    gałązka rozmarynu

Musztardowo-miodowy mostek wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mostek wieprzowy umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. 2. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać. Zalać mostek i odstawić do lodówki na godzinę (najlepiej na całą noc). Mostek z marynatą włożyć do rękawa, dodać rozmaryn, zawiązać z obu stron. Wyłożyć na blachę. Piec w piekarniku ok. godziny przy temp. 200 C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy