Na ostro z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" i kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 placków naleśników

    30-40 dkg dowolnej kiełbasy
    4 średnie cebule
    ostra pasta paprykowa w tubce
    30 dkg sera żółtego

    Olej

Na ostro z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w grubą kostkę.
    Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
  • 2. Na dobrze rozgrzanej patelni przesmażamy kiełbasę - ok 10 min. Zdejmujemy kiełbasę z patelni i dajemy na patelnię cebulę. Cebulę smażymy do momentu aż się zeszkli.
  • 3. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych okach.
    Placki naleśnikowe smarujemy sporą ilością pasty, nakładamy cebulę , kiełbasę i ser. Zwijamy w rulon
    Przesmażamy po 2 min z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy