Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" i kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks.
30 min
Składniki:
6 placków naleśników
30-40 dkg dowolnej kiełbasy
4 średnie cebule
ostra pasta paprykowa w tubce
30 dkg sera żółtego
Na ostro z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę kroimy w grubą kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
2.Na dobrze rozgrzanej patelni przesmażamy kiełbasę - ok 10 min. Zdejmujemy kiełbasę z patelni i dajemy na patelnię cebulę. Cebulę smażymy do momentu aż się zeszkli.
3.Ser żółty ścieramy na tarce o grubych okach.
Placki naleśnikowe smarujemy sporą ilością pasty, nakładamy cebulę , kiełbasę i ser. Zwijamy w rulon
Przesmażamy po 2 min z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju
Komentarze