Naczosy z oregano

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pikantne, na przegryzkę ;)

  • 40 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
    3/4 mąki pszennej
    1/3 szklanki śmietanki
    1/3 szklanki tartego parmezanu
    3 łyżki masła
    1 łyżka wody

    pół łyżeczki soli i pieprzu
    pół łyżeczki pieprzu cayene
    łyżeczka oregano

Naczosy z oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zagnieść elastyczne ciasto. Uformować kulę i wsadzić na 20 minut do lodówki zawinięte w folii.
    Rozwałkować cienko, wycinać kwadraty, które dzielimy na trójkąty.
    Piec w temperaturze 190 stopni aż do zrumienienia (niecałe 10 minut).

Porady

Jeśli ciasto klei się do stolnicy, podsypujemy je mąką pszenną. Podałam do nich dip z keczupu, majonezu i słodkiego sosu chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy