OPONKI SEROWE

0 (0 ocen)

  • 15 min

TŁUSTY CZWARTEK

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg białego sera
    1/2 kg mąki
    3 jajka
    10 dag margaryny
    3 łyżki cukru pudru + cukier waniliowy
    1 łyżeczka sody
    olej do smażenia

Oponki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zemleć i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość pół cm. i wykrawać od szklanki koła, a w środku od małego kieliszka (może być nakrętka z syropu) wykrawać otwór. Rozgrzać olej w garnku i na gorący wrzucać oponki. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

    Wykładać na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu. Można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy