Nadziane bułeczki :-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi kroimy w dość grube paski, doprawiamy i smażymy. Po usmażeniu kroimy w kostkę. Bułki pieczemy w 180st. prze ok. 10 min, po czym wyjmujemy i odkrawamy wierzch robiąc miseczkę z bułki i dekielek.
2.Warzywa kroimy w kostkę. Cebulę przesmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką, natomiast pieczarki tylko przesmażamy. Sos robimy z majonezu, posiekanego koperki i wyciśniętych prze praskę ząbków czosnku. Dokładnie łączymy ze sobą składniki i na koniec doprawiamy do smaku. Faszerujemy bułeczki: na dno ok. 2 łyżeczki sosu, piersi, pieczarki, papryka, cebula, ponownie sos i ser, przykrywamy delikatnie dekielkiem. Wstawiamy do piekarnika aż ser się rozpuści.
Komentarze